1275 BEST TV TRIVIA QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 2021

sparrow jack
sparrow jack March 8, 2021
Updated 2021/04/18 at 8:05 AM

TV Quiz Questions

Q1. Which show is TV’s answer to The Guinness Book of Records?
Ans-
Record Breakers
Q2. Which three singers from ‘Rainbow’ were given their own series?
Ans-
Rod, Jane and Freddy
Q3. Who presented his own ‘Cartoon Time’ and ‘Cartoon Club’?
Ans-
Rolf Harris
1275 BEST TV TRIVIA QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 2021
Q4. Who was the ‘Saturday Girl’ on ‘Multi-Coloured Swap Shop’?
Ans-
Sarah Greene
Q5. In which show for the under fives did The Muppets first appear?
Ans-
Sesame Street
Q6. What is the logo on a Blue Peter badge?
Ans-
Ship
Q7. Which show ended ruefully with ‘Bye bye, everybody, bye bye’?
Ans-
Sooty
Q8. Who fought against Bulk and Texas Pete?
Ans-
SuperTed
Q9. Who were Andy Pandy’s two best friends?
Ans-
Teddy and Looby Loo
Q10. Which 1970s ecologists had their own TV series?
Ans-
The Wombles
Q11. Which family had a daily help called Mrs Scrubbitt?
Ans-
The Woodentops
Q12. What did the letters in ‘TISWAS’ stand for?
Ans-
Today Is Saturday Watch And Smile
Q13. In which county was Camberwick Green?
Ans-
Trumptonshire
Q14. Who is Jennifer Saunders’ ‘alternative’ comedian husband?
Ans-
Adrian Edmondson
Q15. What was the first series starring Smith and Jones called?
Ans-
Alas Smith and Jones
Q16. Which comedian had a St Bernard called Schnorbitz?
Ans-
Bernie Winters
Q17. Who was the first chairman of TV’s Whose Line Is It Anyway?’?
Ans-
Clive Anderson
Q18. Who closed his show with the phrase ‘May your god go with you’?
Ans-
Dave Allen
Q19. Who was Captain Fantastic in ‘Do Not Adjust Your Set’?
Ans-
David Jason
Q20. Which writer hosts the ITV predecessor of ‘Auntie’s Bloomers’?
Ans-
Denis Norden

TV Quiz Questions And Answers

Q1. Who created the ‘Spitting Image’ puppets?
Ans-
Fluck and Law
Q2. Who was the dumb, giggly blonde on ‘Rowan and Martin’s Laugh In’?
Ans-
Goldie Hawn
Q3. Who created Stavros, the kebab shop owner?
Ans-
Harry Enfield
Q4. Which comedian had a hit with ‘Funky Moped’?
Ans-
Jasper Carrott
Q5. Who created Algernon the Rasta and the Reverend Nat West?
Ans-
L. Henry
Q6. Who beat Victoria Wood to win ‘New Faces’?
Ans-
Marti Caine
Q7. Who came to fame in ‘The Comedians’ before heading for Walford?
Ans-
Mike Reid
Q8. Who was the resident vocalist on ‘That Was The Week That Was’?
Ans-
Millicent Martin
Q9. In which show would you find ‘The Argument Clinic’ and the game show ‘Blackmail’?
Ans-
Monty Python’s Flying Circus
Q10. Which comedy show had Shirley Bassey singing in a hobnail boot?
Ans-
Morecambe and Wise
Q11. Which Scottish show featured Helen Lederer and Gregor Fisher?
Ans-
Naked Video
Q12. What was Peter Cook and Dudley Moore’s revue show called?
Ans-
Not Only… But Also

TV Trivia Questions

Q1. Who was famous for the Angela Rippon impersonations in ‘Not The Nine O’clock News’?
Ans-
Pamela  Stephenson
Q2. Who were the first two regular team captains in ‘Have I Got News For You?’?
Ans-
Paul Merton,  Ian Hislop
Q3. Who wrote for his own show under the pseudonym Gerald Wiley?
Ans-
Ronnie Barker
Q4. In ‘The Frost Report’ John Cleese was upper class and Ronnie Barker middle class: who was working class?
Ans-
Ronnie Corbett
Q5. Who has his own series ‘…Who Else’?
Ans-
Rory Bremner
Q6. Who joined French and Saunders in the writing of ‘Girls on Top’?
Ans-
Ruby Wax
Q7. Who is sports commentator Alan Partridge’s true alter ego?
Ans-
Steve Coogan
Q8. On which club show was the music provided by Shep’s Banjo Boys?
Ans-
The Comedians
Q9. Which show had the Enid Blyton spoof ‘Five Go Mad in Dorset’?
Ans-
The Comic Strip Presents
Q10. Which 90s show featured ‘Jessie’s Diets’?
Ans-
The Fast Show
Q11. Who was the female in the 1980s ‘Three of a Kind’?
Ans-
Tracey Ullman
Q12. In ‘Brideshead Revisited’ what was Aloysius?
Ans-
A teddy
Q13. In ‘Upstairs, Downstairs’ what was butler Hudson’s first name?
Ans-
Angus
Q14. Which actress played wife No 1 in ‘The Six Wives of Henry VIII’ and Mrs Victor Meldrew?
Ans-
Annette Crosbie
Q15. Who hosted a crazy Saturday night House Party?
Ans-
Noel Edmonds

Modern TV Quiz Questions

Q1. Which Darling Buds starred David Jason and Pam Ferris?
Ans-
Of May
Q2. On which long-running current affairs programme did the Princess of Wales give her first solo interview in 1995?
Ans-
Panorama
Q3. What is Nick’s job in ‘Heartbeat’?
Ans-
Police officer
Q4. Which Australian presented ‘Animal Hospital’?
Ans-
Rolf Harris
Q5. In which series did Robson and Jerome star?
Ans-
Soldier Soldier
Q6. In which country was ‘Eldorado’ set?
Ans-
Spain
Q7. What did contestants have In Their Eyes in the impersonation show?
Ans-
Stars
Q8. What is the Channel 4 Breakfast programme called?
Ans-
The Big Breakfast
Q9. What Goes By in the sit com with Jean and Lionel?
Ans-
Time
Q10. Which Peaks provided a mysterious soap series in 1990-91?
Ans-
Twin
Q11. How long did Peter Mayle spend in Provence?
Ans-
Year
Q12. Did summer precede winter in Delia Smith’s cookery collections?
Ans-
Yes
Q13. Which comedy series married David Jason to Gwen Taylor?
Ans-
A Bit of a Do
Q14. Where did Ken Barlow’s father get the money that enabled him to move out of Coronation Street?
Ans-
A Premium Bond win
Q15. Which Alan Bleasdale offering won the BAFTA Drama award in 1982?
Ans-
Boys from the Blackstuff
Q16. What was Robin Tripp studying when he lived upstairs from the Ropers?
Ans-
Catering
Q17. Who was always trying to borrow food in ‘Sykes’?
Ans-
Corky
Q18. Who is Frank Muir’s most regular writing partner?
Ans-
Denis Norden
Q19. Which quiz and chat show host devised ‘Whose Baby’?
Ans-
Eamonn Andrews
Q20. Which Rowan played the bumbling Mr Bean?
Ans-
Atkinson

Music TV Quiz Questions

Q1. What is the series about LA lifeguards called?
Ans-
Baywatch
Q2. What was the House made of in the political drama?
Ans-
Cards
Q3. Which series starred Robbie Coltrane as a police psychologist?
Ans-
Cracker
Q4. What did you Drop in the series about a newsroom?
Ans-
Dead Donkey
Q5. Dawn French played the vicar of which parish?
Ans-
Dibley
Q6. What was the profession of Jack and Beth in ‘Peak Practice’?
Ans-
Doctors
Q7. Which fashion House did Beatrice and Evangeline head?
Ans-
Eliott
Q8. What was said to Sweetheart in the series with Nicholas Lyndhurst?
Ans-
Goodnight
Q9. What was the first name of private detective Mrs Wainthropp?
Ans-
Hetty
Q10. Which animals was the series ‘Trainer’ about?
Ans-
Horses
Q11. What does Love do in the drama with Adam Faith and Zoe Wanamaker?
Ans-
Hurts
Q12. Who plays Edina in ‘Absolutely Fabulous’?
Ans-
Jennifer Saunders

Best TV Questions

Q1. Which Breakfast News presenter took over the Holiday programme?
Ans-
Jill Dando
Q2. In ‘The Brittas Empire’ what is Gordon manager of?
Ans-
Leisure Centre
Q3. Who is the comedian husband of Dawn French who stars in ‘Chef!’?
Ans-
Lenny Henry
Q4. Which Rab C. was a Glasgow street philosopher?
Ans-
Nesbitt
Q5. Which comedy series starred Dave King and Joe Marcell as tramps?
Ans-
Fancy Wanders
Q6. Where does Polly Sherman work?
Ans-
Fawlty Towers
Q7. Which Alan Plater TV adaptation starred Kenneth Branagh as Guy Pringle?
Ans-
Fortunes of War
Q8. Which member of The Grateful Dead was known as ‘Captain Trips’?
Ans-
Jerry Garcia
Q9. Which two female TV stars are team captains on ‘Give Us A Clue’?
Ans-
Lisa Goddard, Una Stubbs
Q10. Which series about two girls and a guy was called ‘Three’s Company’ in the United States?
Ans-
Man About The House
Q11. Which quiz show was originally part of ‘Wednesday Night Out’?
Ans-
Name That Tune
Q12. Which TV series starred Leslie Phillips and Donald Sinden as vicars?
Ans-
Our Man at St Mark’s
Q13. Who is the richest person to have accepted a bit-part on ‘Bread’?
Ans-
Paul McCartney
Q14. Which ‘Blue Peter’ presenter was in ‘Space 1999’ and ‘Fallen Hero’?
Ans-
Peter Duncan
Q15. Which ‘Good Life’ star played the lodger in ‘Goodbye Mr Kent’?
Ans-
Richard Briers
Q16. Who died in 1988 when he fell off a horse while filming in Spain?
Ans-
Roy Kinnear
Q17. Which Hywel Bennett series had the same title as a drama about a poet?
Ans-
Shelley
Q18. Which 1960s TV personality always ended his show in a white E-type Jaguar?
Ans-
Simon Dee
Q19. Who ran away to stay with Susan Barlow?
Ans-
Terry Duckworth
Q20. Which department at Crossroads Motel was run by Vera Downend?
Ans-
The hairdressing salon
Q21. Which comedy featured characters called Terry Collier and Bob Ferris?
Ans-
The Likely Lads
Q22. Which series linked Polly James and ‘District Nurse’ Nerys Hughes?
Ans-
The Liver Birds
Q23. Which 1960s soap cast Haverhill in Suffolk as Angleton new town?
Ans-
The Newcomers
Q24. Who was Sid’s next-door neighbour in ‘Bless This House’?
Ans-
Trevor

Children’s TV Quiz Questions

Q1. Who played Josephine opposite Ernie Wise’s Napoleon?
Ans-
Vanessa Redgrave
Q2. Which actress fluttered into the role of ‘Laura and Disorder’?
Ans-
Wendy Craig
Q3. Which Eastender thought his father was Pete Beale when it was Kenny?
Ans-
Wicksy
Q4. Who took over from Phillip Schofield as presenter of Children’s BBC?
Ans-
Andy Crane
Q5. What is the longest running children’s TV programme?
Ans-
Blue Peter
Q6. Which former ‘Blue Peter’ presenter’s mother is Gloria Hunniford?
Ans-
Caron Keating
Q7. Which series was a children’s predecessor of ‘Monty Python’?
Ans-
Do Not Adjust Your Set
Q8. What was the registration number of Lady Penelope’s pink Rolls?
Ans-
FAB1
Q9. Who replaced Moony and Sunshine in ‘Rainbow’?
Ans-
George and Zippy
Q10. Which village’s postmistress is called Mrs Goggins?
Ans-
Greendale
Q11. Who gave his name to the early bulletins of ‘Newsround’?
Ans-
John Craven
Q12. Who is associated with the catchphrase ‘Get Down Shep’?
Ans-
John Noakes
Q13. What sort of animal was Parsley in ‘The Herbs’?
Ans-
Lion
Q14. Which show was first presented by Emma Forbes and Andi Peters?
Ans-
Live and Kicking
Q15. Which magazine programme had a mascot called Murgatroyd?
Ans-
Magpie
Q16. In which 1980s/1990s series did Robin of Islington and Little Ron appear?
Ans-
Maid Marian and her Merry Men
Q17. Who had magical adventures and lived at 52 Festive Road?
Ans-
Mr Benn
Q18. What was ‘Fingermouse’ made from?
Ans-
Paper
Q19. Which pre-school programme was the first  programme on BBC2?
Ans-
Play School
Q20. Tag and Bobtail’ which was the hedgehog?
Ans-
Rag
Share this Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *