TOP 20 EASY LITERATURE QUIZ QUESTIONS & ANSWERS 2021

sparrow jack
sparrow jack March 12, 2021
Updated 2021/04/25 at 1:15 PM

Easy Literature Quiz Questions And Answers

Q1.’Jane Eyre’ was written by which Bronte sister?
A.  Anne
B. Charlotte
C. Emily
D. None of the above
Ans: B
Q2.Who wrote ‘Where ignorance is bliss, it is folly to be wise’?
A. Browning
B. Marx
C. Shakespeare
D. Kipling
Ans: C
Q3.Who was the author of the famous storybook ‘Alice’s Adventures in Wonderland’?
A. Rudyard Kipling
B. John Keats
C. Lewis Carroll
D. H G Wells
Ans: C
TOP 20 EASY LITERATURE QUIZ QUESTIONS & ANSWERS 2021
Q4.Name the book which opens with the line ‘All children, except one grew up’?
A. The Railway Children
B. Winnie the Poo
C. Jungle book
D. Peter Pan
Ans: D
Q5.Who wrote the famous 1855 poem ‘The Charge of the Light Brigade’?
A. Lord Alfred Tennyson
B. Christopher Marlowe
C. Johannes Gutenberg
D. René Descartes
Ans: A
Q6.Which is the first Harry Potter book?
A. HP and the Goblet of Fire
B. HP and the Philosopher’s Stone
C. HP and the Chamber of Secrets
D. HP and the God of small Things
Ans: B
Q7.In which century were Geoffrey Chaucer’s Canterbury Tales written?
A. 13th – 14th
B. 14th – 15th
C. 15th -16th
D. 16th – 17th
Ans: A
Q8.What was the nationality of Robert Louis Stevenson, writer of ‘Treasure Island’?
A. Scottish
B. Welsh
C. Irish
D. French
Ans: A
Q9.What is the book ‘Lord of the Flies’ about?
A. A round trip around the USA
B. A swarm of killer flies
C. Schoolboys on the desert island
D. None of the above
Ans: C
Q10.In the book ‘the Lord of the Rings ‘, who or what is Bilbo?
A. Dwarf
B. Wizard
C. Hobbit
D. Troll
Ans: C

Literature Quiz Questions 2020

Q11.Who is the youngest literature laureate to win Nobel Prize
(A) Rudyard Kipling
(B) Karl Gjellerup
(C) Nelly Sachs
(D) Harry Martinson
Answer: (A)Rudyard Kipling
Q12.Which book wins the 2013 Man Booker Prize
(A) The Luminaries
(B) Wolf Hall
(C) The White Tiger
(D) The Sea
Answer: (A)The Luminaries
Q13.On which novel, the Sherlock Holmes character was first appeared
(A) The Hound of the Baskervilles
(B) The Sign of the Four
(C) The Valley of Fear
(D) A Study in Scarlet
Answer: (D)A Study in Scarlet
Q14.Which book win the first Man Booker Prize
(A) Troubles
(B) Something to Answer For
(C) The Conservationist
(D) Heat and Dust
Answer: (B)Something to Answer For
Q15.’Anna Karenina’ is the creation of
(A) Alexander Pushkin
(B) Leo Tolstoy
(C) Maxim Gorky
(D) Anton Chekhov
Answer: (B)Leo Tolstoy
Q16.Which one from the below writers was also a physician
(A) Anton Chekhov
(B) Charles Dickens
(C) Ernest Hemingway
(D) Oscar Wilde
Answer: (A)Anton Chekhov
Q17.Who wrote the fantasy novel ‘The Lord of the Rings’
(A) J. R. R. Tolkien
(B) Peter Jackson
(C) C. S. Lewis
(D) J. K. Rowling
Answer: (A)J. R. R. Tolkien
Q18.How many novels combine the Harry Potter series collection
(A) 3
(B) 7
(C) 9
(D) 11
Answer: (B) 7
Share this Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *